1 maj 2011

Söndagsbilden Formex hösten 2011

Söndagsbilden blir bl a en rapport från höstens FORMEX, färger och teman som kommer!

Cosy Minimalism
Formex trendtema höst-2011


På höstens Formex hyllar vi den eviga skönheten i tidlösa naturmaterial och i omsorgsfullt hantverk. 

Trendtemat ”Cosy Minimalism” hämtar influenser från det enkla och naturnära både i nordisk och japansk design och arkitektur. Fokus är på en varm, bekväm och trivsam känsla.


När katastroferna och konflikterna hopar sig runt om i världen söker vi tryggheten i en enkel, ombonad hemmiljö som andas värme, gemenskap och omtanke.
Vi samlas runt en sprakande brasa och njuter av att omge oss med tidlösa materia som råa, trärena ytor, läder, mocka, lin, ull och terrakotta – robusta naturmaterial som håller i längden och som bara blir vackrare och vackrare med åren.
Basen i designuttrycket är elegant, stramt och skulpturalt, med en maskulin känsla. En minimalistisk estetik som är raka motsatsen till prålig och skrytsam.
Det stramt, minimalistiska mjukas upp och får en varm, mysig känsla med hjälp av behagliga, taktila material som grovstickat och mjuka, strukturerade textilier i patchwork- och lager på lager-design. Klassiska rutmönster från herrgarderoben kombineras med grafiska ränder och geometriska, etniska mönster. Här finns tweed och tartan i uppdaterade versioner.

I färgväg satsar vi på en varm och sofistikerad skala. Basen består av mättade jordtoner och beigetoner inspirerade av trä och läder som kompletteras dels med härligt, varma röda nyanser, dels med ett antal piggare färger inspirerade av grönsakslandet. Metallskimrande koppar i olika former är säsongens intressantaste accent.

Känslan i inredningen andas stram, modern retro men med en ny mixestetik som utstrålar en trivsam, tidlös och avspänd elegans. Värme, harmoni och balans är säsongens ledord.

 **************************************************************************************************

Fast just nu har jag inte lust att tänka på hösten.
Nu är det VÅÅÅÅÅR :-) Välkommen sköna MAJ!Idag sjösätter vi två  av våra båtar!!!
Här vid bryggan ligger de båda snart och guppar!

3 kommentarer:

 1. Vilken underbar bild,
  måste vara härligt att ha båt att guppa fram på i sommarsolen.
  Hoppas vi får båtbilder längre fram...
  Kram ullamaria

  SvaraRadera
 2. Vilka kontraster du bjuder på idag. Höst & vår, mina två favoritårstider! Låter cosy :) med höstens tema. Jag gillar verkligen mönster, mmm tartan och ränder. Fint.

  Oj, TVÅ båtar, jag som är glad att vi har en... bil. :)

  Ha en fin vardagsstart!
  /helena

  SvaraRadera
 3. Ja nu har vi vår äntligen ,det är så härligt
  Kram Jeanette

  SvaraRadera