15 februari 2011

Tisdagstema Tallrikar och Bestick

Oj så härligt tema i Fabriken idag!!! Verkligen mitt älsklingstema!!!

Jag gillar tallrikar, ja porslin av alla dess slag, och håller gärna koll på auktion och loppis efter nya fynd. Man vet ju aldrig var nästa dukningsdetalj håller hur ... :-) Och vackra bestick älskar jag! Allra helst samlar jag sedan 15 år på modellen Franska Liljan - som redan min farfar samlade på! Men det fick jag veta först nu i vintras...

Några av mina porslinsfavoriter har jag samlat här i älsklingsskåpet: Det är så roligt att kunna duka med olika sorters porslin vid olika tillfällen. Här visar jag de tre serviserna som används till jul, och vinterfesterna. En svalare färgskala än rosor och pasteller som används sommartid!

Det blåa Svenska Slott från Rörstrand. Jag har lyckan att äga den gamla servisen från 1911...Då gammelmormor och gammelmorfar förlovade sig. 100 år sedan i år!

 Svarta porslinet Collection från Höganäs. Maken och jag valde tillsammans när vi satte bo. Runda och trekantiga former.Fungerar både till vardag och fest!
  
Benvita Ärvda bröllopsservisen med vacker guldkant. Har vandrat i familjen från mor till äldsta dotter i 5 generationer. Nu är jag dess överlyckliga vårdarinna :-)


Detaljbilder nedan på festdukning med Svenska Slott-servisen.

4 kommentarer:

 1. Vi har 4 olika serviser och har uppe 2 i lägenheten. Ska ta foto på dem sedan. Hade gärna haft alla 4 i lägenheten men sambon vill egentligen bara ha en uppe... kompromiss ja visst!

  SvaraRadera
 2. Wooow, så mycket snygga serviser.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 3. Oj, du hade lite att välja på med andra ord.
  Undrar om det är därför du kallar dej franska liljan för att du har de fina besticken?
  Passande i så fall...
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!
  Åh, Vilka fina serviser du har i dina gömmor!
  Riktiga skatter....

  Hoppas att du hade en fin Alla Hjärtans Dag!
  Kraam Therese

  SvaraRadera