Idag den 24 augusti, på BARTHOLOMEUSDAGEN, skall man enligt gammalt skörda sina örter för bästa smak!
Tidigare har jag hackat och fryst färska örtkryddor. Vissa har inte alls fungerat bra i frysen, tappat all smak. Men Basilika, Rosmarin och Oregano har fungerat jättebra att frysa.
Jag har packat dem i plastpåse som förslutits och lagt den i en tät burk. Det gör dessvärre att det inte är så smidigt att ta fram burken och strö lite kryddor i grytan.
Så nu tänkte jag prova att torka örterna. Torkade timjan, citrontimjan, salvia, dragon, mynta och äppelmynta. Myntorna kommer jag nog inte att använda i maten, gillar inte riktigt mynta i mat. Kanske syr doftpåsar i vinter!
Ett par knippen hängde jag upp i fönstret för jag tyckte att det var fint!
Har du skördat dina örter idag?
Ska precis gå ut och skörda min mynta, Vi har mycket mynta till fiskgrytor och badolja.
SvaraRaderaTorkar å lägger i burkar.
Ha en bra dag,
Ullamaria
Jag har torkat Basilika, det är den enda kryddväxt jag har sått.
SvaraRaderaI dag har jag köpt en del växter som jag ska plantera i morgon. Nu undrar jag om jag kan få låna din bild på den vackra svarta Stockrosen och visa på min blogg? Jag har köpt två sådana plantor.
Ha en fin kväll!
Kram,
Regina