23 juli 2011

Enorm StockrosFörra året planterade jag min frösådda Svarta stockros "NIGRA". Den kom med några stänglar, ca 1 meter höga, och blommande med vackra svarta blommor. I år tror jag den fått anabola i sin jord. Den växer, och växer och VÄXER!!! Kväver allt annat runtomkring, våra två klätterrosor visar sitt missnöje med sin dominerande granne och klematisen druknar under Stockrosens blad.
Nu är den över 300 cm hög , har ca 10 stänglar och är proppfull med svarta blommor och blomknoppar :-)

Jag MÅSTE flytta stockrosen till nästa år! Den ska få stå i ensamt majestät någonstans. Så rosorna och klematisen får en möjlighet att växa och klättra där dom faktiskt borde :-)

Kanske borde den svarta Stockrosen få sällskap av en vit och en rosa?
Någon som har en planta till salu? Jag köper gärna! :-)


2 kommentarer:

 1. Har försökt svara på din kommentar men har problem att kommentera hos vissa. Gör ett nytt försök på denna dator.
  Du undrade över den vita klockan i min fasters trädgård. Själv vet jag inte vad den heter och min faster vill inte gräva upp och skicka. Hoppas du hittar den någon annanstans.

  Vilken fantastisk stor fin stockros!!!
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Så underbara de är. Jag frösådde i år och de har faktiskt blommat även om de inte är så höga än. Mina som vi planterade förra året har inte slagit ut än men det är massor av stora knoppar väntar med spänning. Jag har köpt en Nikon. Den funkar helt utmärkt för mina behov att ta bilder.
  Kram Ullis

  SvaraRadera