17 oktober 2010

Söndagsbilden Fabriken MiniCupcakes

Söndagsbilden från INSPIRATIONSFABRIKEN blir idag en stunds mini-njutning.


Hallon & Citron minicupcakes med chokladfrosting


Det här receptet är ingen nyhet hos mig. Jag gjorde det första gången till min inflyttningsfest i mitt första egna hem för ca 15 år sedan. Mina MiniMuffins har blivit en klassiker bland vännerna, som ofta önskar sig detta bakverk.


Skillnaden är väl att jag bytt namn på dem från MiniMuffins till MiniCupcakes på senare år... :-)

Minicupcakes 25 st:

2 ekologiska ägg
2 dl ekologiskt rårörsocker
2 1/2 dl krav-vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk ekologiskt vaniljsocker
2 msk citronsaft från ekologisk citron
1 1/2 dl vaniljyoghurt (jag tar laktosfri)
ca 25 st Hallon, ekologiska, frusna eller färska

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst, blanda samman de torra ingredienserna i en separat skål och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten. Tillsätt yoghurten och rör tills allt är klumpfritt.


Ställ ut muffinsformar på en plåt och fyll dem till 2/3 med smet, ha i en eller två hallon i varje form. Grädda i 180 grader i ca 10 minuter.

Chokladfrosting:
100 g philadelphiaost (laktosfri)
75 g smör (riktigt, aldrig margarin)
50 g choklad, märk kravmärkt
2-3 msk krav-kakao
2 tsk ekologiskt vaniljsocker
Likör/Rom (kan uteslutas)

Strössel till pynt
Foton: Helena /Franska Liljan

 
Vispa smör och philadelphiaost mjukt, smält chokladen och låt den svalna något. Rör varsamt i den tillsammans med kakao och vaniljsocker. Rör till en jämn och tjock frosting. Smaksätt ev med lite god rom. Fast jag gillar inte rom, så jag använder Bailyslikör ibland.

Fyll upp i en spritspåse med en fin tyll och spritsa dina cupcakes. Jag valde att inte ha så mycket frosting på mina då de ändå blir söta. Denna gång dekorerade jag dem med oliak sorters strössel! Prova dig fram. Njut med en god kopp the, min favorit till detta är Champange-jordgubbs te!


7 kommentarer:

  1. Vad samrrigt det ser ut! Hade ingen bakning på schemat för dagen men efter att ha sett dom här bilderna undrar jag om jag inte måste ändra på det. :-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Vilka söta små bakverk, skulle nog gå hem här me. Med mycke minibakverk orkar man ju smaka av alla sorter. Ska nog prova ditt recept tills dottern fyller år i november.
    Ha de bra, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  3. Åååå idag ser det ut som du var ägare till ett mysigt cafe.Bara så underbart vackert och fint.1000 tack rara du för receptet .Ska ju testas.Ha nu en skön söndag rara du kram Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Mums, vad gott det ser ut, härliga o läckra bilder....

    Ser att du har en utlottning!
    Jag är gärna med och tar 2 lotter!
    Länkar från mig....

    Kram Therese

    SvaraRadera
  5. Hej! Vilka söta och vad goda de ser ut! Ha en fortsatt bra dag och tack för att du lämnade ett spår hos mig ;)Kram Camilla

    SvaraRadera
  6. Men kära jösses jag vill verkligen vara med! Tyvärr kan jag för tillfället bara lägga en lott då mina gadget på bloggarna krånglar men jag hållar mina tummar ändå! KRAM

    SvaraRadera