Jag plockade bären i går, och har fryst dem över natten. Nu tänkte jag göra fläderbärssaft.
Hittade ett härligt recept i min fina bok "Frukt och Bär" av Ingela Persson.
Så här gör man:
Ingredienser
600 g fläderbärsklasar
400 g äpplen
5 dl vatten
400-500 g strösocker, per liter avrunnen saft
Skölj bärklasarna. Skölj och klyfta äpplena. Lägg bär och äpplen i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp och låt koka i ca 15 minuter. Sila genom silduk och låt rinna av väl.
Mät upp mängden på den avrunna saften och häll i en kastrull. Tillsätt socker.
Koka upp saften, låt koka i ca 10 minuter och skumma väl. Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.
Missa inte TÄVLINGEN med vinster från GREENGATE
som snart kommer här på bloggen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar