19 januari 2011

Formex våren2010

Denna vecka, torsdag till söndag,  är det dax för vårens FORMEX i Stockholm. På torsdag öppnar dörrarna för denna härliga inspirations och inköpsmässa för fack-och branschfolket...men även för Pressen och några av oss Inredningsbloggare :-)


Så här beskriver FORMEX själva vårens mässa:

Formex trendtema
"Det mixade, matchade och återbrukade där gammalt och nött blivit nytt igen har fått ett starkt fäste här i Norden. Men nu händer det saker! Vi har börjat längta efter design, konst och skinande blanka ytor igen. Vårens tema på Formex är Glorious mix.
Den personliga blandningen är fortfarande ledstjärnan, men nu tar vi ut svängarna i en mer fantasifull, vågad och optimistisk stil där färgstark konst och design lyfts fram, med en stor dos humor!
Looken är sofistikerad och elegant med en modern jet set-atmosfär. Intrycket är grafiskt och stilrent men samtidigt avslappnat och humoristiskt, med mer stil än pengar som utgångspunkt.
Influenserna hämtas från sextiotalets pop-optimism med naiva former, skulpturala möbler, nya färgkombinationer och stora, grafiska, optiska och psykedeliska mönster som minner om sextiotalets Marimekko och Pucci.
Favoritfärgerna är en harmoni av turkost och jadegrönt, lila och citrongult mot en bas av luftiga, ljusa nästa vita nyanser. Och naturligtvis, massor av skimrande guld. Glamouren är tillbaka!
Vi sparar inte på krutet när det gäller scenografin. Varken inomhus eller utomhus. Vi inreder med umgängesvänliga loungemöbler och stora dekorativa växter som palmer och monstrea i miljöer dominerade av polerade ytor och blanka material som plast, plexi, lack, metall, chintz, massor av färgat glas, ädelstenar och mosaik. Förbered dig på en ny våg av humoristisk bling! Hemmet är ett ställe för frihet, experimentlusta och ungänge. Det handlar inte om att dra sig undan utan tvärtom - att öppna upp och bjuda in med en positiv, välkomnande och lustfylld atmosfär.
Formex våren 2011 är en sprudlande, högst egen salig blandning av design."

Återstå att se om mässan lever upp till mina förväntningar!!!  Färgerna är ju inte mina favoriter direkt, förutom det utlovade guldet då...  ;-)

Redan imorgon visar jag härliga nyheter från ett av mina favoritmärken: GardenGirl! 
Missa inte det: Romantik för trädgårdpysslare :-)


1 kommentar:

  1. Ska bli kul och se vad det är som erbjuds inför våren.
    Svarade på din ankät idag men på sista sidan fanns en svarsruta utan fråga??? kanske jag som inte riktigt hajade :)
    Ha en mysig dag, Kram Ing-Britt

    SvaraRadera